lauantai 13. joulukuuta 2014

Leikkimökki

Tänään alkoi mukava uus projekti. Ajateltiin kunnostaa Kirpulle käyttöön mun vanha leikkimökki mökiltä. Ikää tuolla alkuperäiskuntoisella leikkimökillä taitaa olla vajaa 25 vuotta. Rakennusmateriaalin lahjoitti kummisetä ja Vaari sen sitten mulle rakensi. Leikkimökki on Vaari-vainaan pihaa tähän asti koristanu ja nyt päätettiin hakea se sieltä pois ja alkaa kunnostaan sitä omalle tyttärelle.


Laitan hiukan kuvia minkälainen oli meijän leikkimökin siirto

Ensiksi kampesivat rautakangilla mökkiä ylös harkkojen päältä jotta saivat parruja alle. Sen jälkeen parrurata kärryihin ja leikkimökkiä nitkutettiin paikaltaan niin että oli suorassa kärryihin nähden. 

Tässä vaiheessa kiinni oltiin jo laitettu liina mökin ympäri ja taljalla vetivät mökin kärryn päälle parruja pitkin.

Leikkimökki onnellisesti ehjänä kyydissä. Sidottu katon kautta ympäri ja kiristys lähinnä näön vuoksi. ;)Mökin siirto autonkuljetuskärryille meni kolmeen mieheen isältäni, serkultani ja sen isältä nopeasti. Ensiksi ajateltiin traktorilla ja peräkärryllä hakea, koska traktorin etukuormaajalla olisi voinut trukkipiikeillä vain huitasta mökki kyytiin. Mutta YLLÄRI talven ainoat lumet tais tulla just edellis yönä ja T lähti töihin. :( Mutta hyvin mökiltä, missä teitä ei todellakaan oltu aurattu, niin tälläkin tavalla päästiin :)


Ei kommentteja: