tiistai 20. tammikuuta 2015

Ratsastusta ja leikkimökkiä

Kirjotin pitkän sepustuksen Kirpun ratsastus harrastuksesta ja leikkimökki projektin etenemisestä, kunnes buff kaikki katos :( . Katsotaan muistanko kaiken mitä piti kirjottaa :D

Sunnuntaina meillä oli taas ratsastuspäivä. Kirppu on siis käynyt Harvialan Hevostilalla nyt ratsastamassa syksystä asti. Ensiksi luulin, että maksaisin 15 euroa siitä, että joku tallityttö taluttaisi kenttää ympäri. Mutta mitäpä vielä! Ihan ensimmäisestä kerrasta alkaen (mun neljä vuotias!!) on jo ravattu. He opettelevat sielä ympyräitä, "koko rata leikkaa" ja voltteja. Opettelee kuinka se oma heppa pysäytetään ja kuinka käynti ja ravi nostetaan.Nyt ratsastetaan jo sellaisessa  ryhmässä, missä harjotellaan ilman taluttajaa. Yhden kerran on Kirppu mennyt ponilla kokonaan yksin ja välillä hevosen kanssa niin, että taluttaja on siinä lähinnä tukena ja turvana vierellä. Ryhmässä on tavallisesti n. 5-7 ratsastajan alkua, niin on ymmärrettävää, että kaikki ei voi  opetella yhtä aikaa ilman sitä taluttajaa, koska saattaisi olla melkoinen kaaos alta aika yksikön tiedossa :D Ratsastus kerta on n. 30 minuuttia ja jaksavat sen vielä ihan hyvin keskittyä :)

Hevostelun jälkeen tultiin kotiin tekeen leikkimökkiä. Nyt on myös ulkoverhous saanut uuden maalin ylleen. Ikkuna- ja ovenpielistä puuttuu vielä listoja. Lattia on saanut laminaattinsa ja odottelee vielä jalkalistoja. :)Katto-projektikin nytkähtelee eteenpäin, kun saatiin ledit vihdoin kiinni. Vanhat otti ja kärventyi jo asennusvaiheessa. :D Saatiin hankittua uudet ja kirkkaammat tilalle. Enään sisäpuolelle loput paneelit kattoon ja ulos ulkokate. Jee kohta saan sen jo ulos tuolta tallista! :)
Ulkoa terassi purettiin. Lähettiin hakeen paikallisesta rautakaupasta kestopuuta, mutta sen saanti onkin heikkoa näin talvella. Päätettiin jättää terassin rakentaminen kevääseen, että saadaan "oikeat" puut. Menee sitten hienosti seuraavat 20 vuotta... ;)

Ei kommentteja: